Japan
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Ewout en Arzu
17 November 2008 | Japan, Tokio
Onze 9 dagen Japan zitten er alweer op en daarmee is ook het Azië deel van onze reis afgelopen!
We hebben hier in Japan 2 steden bezocht, namelijk Tokyo en Kyoto. Het waren echt 9 fantastische dagen. Je hoort zo weinig over mensen die naar Japan op vakantie gaan, maar eigenlijk is dat zonde! Japan is mooi! En de mensen……jahhh wat moeten we daarop zeggen; super stijlvol en verzorgd, absoluut modebewust, leuk en ongelovelijk beleefd. Wij denken dat beleefdheid hier in Japan is uitgevonden:-)!
We zijn begonnen met 4 dagen Tokyo! Gigantisch grote stad, maar mist toch wel het “wow”-gevoel. In de tweede wereldoorlog is de stad helemaal plat gebombardeerd, waardoor er niet heel veel historische bezienswaardigehden zijn. We hebben vooral veel door de stad gewandeld om de toch wel bijzondere Japanse sfeer in ons op te nemen.
Japanners zijn dol op computerspelletjes. Zo zijn er dan ook veel grote spelhallen met keiharde muziek en heel veel apparaten, waarvan we zelfs na het spelen nog niet begrepen wat de bedoeling ervan was. We hebben dan ook het ultieme voorbeeld van beginners-geluk gehad. Bij het eerste spel wat we speelden, begonnen er allemaal zilveren balletjes uit te stromen, wat ons een netto winst van 120 euro heeft opgeleverd:-):-):-)! We snappen het spel nog steeds niet:-)!
De eerste dag in Tokyo zijn we in een lokale drukke sushi-bar gaan eten. De sushi wordt vers klaargemaakt en op een lopende band gezet waar de klanten het bord met desbetreffende sushi af kunnen halen. Aan het einde betaal je voor het aantal borden wat je hebt gegeten. Echt super gezellig! We hebben hier dan ook heerlijk gegeten……..maar mijn hersenen werken zo raar:-):-). Ik heb na het eten continu tegenmezelf moeten zeggen dat ik lekker heb gegeten, maar mijn lichaam kon het idee van rauwe vissen toch niet aan, met als gevolg dat alles er weer uit is gegaan. Ook de andere Japanse gerechten die we hebben geprobeerd, waren niet geweldig. In Nederland is Japans eten toch even anders dan in Japan zelf. Zelfs de kip teriyaki van Knorr smaakt beter dan het Japanse orgineel:-)!
Ook kunnen we melden dat in Tokyo bijna iedere vrouw rondloopt met een Louis Vuitton of Prada tas (geen nepperds)!
Na Tokyo, zijn we met de hogesnelheidstrein (bullet-train) voor 5 dagen naar Kyoto gegaan.
Kyoto is blijkbaar op zijn mooist in de lente en in de herfst. Lucky we!!!! In de herfst is het het mooist, omdat dan de bladeren van bomen gele of rode kleur krijgen. En aangezien er in Kyoto veel tempels met tuinen zijn, zien de bomen er fenomenaal uit. Ewout wilt nu ook voor ons zelf een Japanse tuin in Nederland…nu nog een huis met een tuin:-).
Kyoto is ook beroemd voor haar geisha’s. ‘s Avonds wordt er in sommige delen van de stad door toeristen echt een jacht gemaakt om de geisha’s op de foto te zetten. Wij voelden er zelf niet zoveel voor om als een amateur paparazzi te werk te gaan en hebben het geluk gehad om op rustigere plekken er toch een aantal tegen te komen.
Wat overigens super bijzonder is om mee te maken zijn de verkopers! Deze zijn continu “welkom” (in het japans) op een harde langgerekte zeurende toon aan het roepen. Ook als je iets afrekent, gaat er een hele ceremonie met dankbetuigingen en buigingen aan vooraf. Het is sowieso grappig hoe snel wij ons aangepast hebben en continu meebuigen.
Japan was leuk! We hopen nog wel een keer terug te komen.
We vliegen zometeen voor 9 dagen naar Fiji, onze jassen kunnen dan voor een lange tijd weer de tas in………joehoehoeeeeee! Sorry mensen, dit moest er even uit!
Veel liefs,
Ewout en Arzu
17 November 2008 - 09:22
Roef:
Wat een verhalen en foto's!! Mooi dat het mooi is. Ziten de DS-en nog onderin de tas? Kan me voorstellen dat er op Fuji ook niet geDSt wordt. Enjoy en de groetjes aan iedereen of Fuji. kus Roef ps Hier is sinterklaas weer aangekomen. Rare vent -
17 November 2008 - 10:04
Hans:
En heb je in Japan kunnen bezuinigen? -
17 November 2008 - 18:00
Annerieke:
wauw, japan ziet er prachtig uit! wat een prachtigetuinen! wat klote dat jullie nu weer naar een wit eiland moeten, dat wordt vast afzien ;-)
liefs
17 November 2008 - 20:55
Mark:
haha, Arzu, die rauwe vis...
ik heb begrepen dat ze Fiji regelmatig eten serveren dat een dag over de houdbaarheidsdatum heen is :P
veel plezier! Ik hou me jas nog ff aan -
18 November 2008 - 07:40
Jan-Willem:
Klinkt echt allemaal super! We zijn stiekem een beetje jaloers op wat jullie allemaal meemaken... Hopelijk heeft het winnen van de 120 euro de budgetproblemen van China weer een beetje opgelost. Geniet van de mooie stranden! -
23 November 2008 - 08:55
Olaf Suzanne En Yara:
Lieve Ewout en Arzu,
Prachtige verhalen en foto's!!! afgelopen vrijdag nog met zijn allen geproost op jullie en de vriendschap die we met zijn allen hebben.
dikke x Olaf Suzanne en Yara -
24 November 2008 - 14:25
Susanne Biesheuvel:
Wat een leuke verhalen! Gaaf om jullie reis zo een beetje mee te maken (hier is het koud en sneeuwt het) Geniet nog even! Gr Susanne