Ecuador deel 3: Amazone
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Ewout en Arzu
15 Februari 2009 | Ecuador, Quito
We zijn terug van onze 8-daagse Amazona boottrip; het was voor het eerst SAAI:-)!
De gangbare manier in Ecuador om de Amazone te bezoeken is naar een lodge in het oerwoud te gaan en van hieruit wandelingen en andere activiteiten te doen. Wij hadden in verschillende reisgidsen gelezen dat er ook een hele leuke alternatieve manier is waarbij je op een boot slaapt die tot in Peru vaart en van waaruit je dus steeds in verschillende delen van het oerwoud activiteiten kan doen. We zijn in Quito gaan informeren, er was nog plek en dus hebben we geboekt.
Toen we op het vliegveld in Quito aan het wachten waren op een gids die onze tickets naar de Amazone zou geven, waren we al aan het rondkijken of we andere mensen zagen die samen met ons die 8 daagse excursie naar de Amazone gingen maken. Na een lange tijd gewacht te hebben, kwam een tourbus met bejaarden aan. We zaten een beetje te geinen van “zouden dat onze medereizigers zijn”....en maar lachen omdat we ze echt oud vonden. En ja hoor, dat waren ze dus inderdaad:-):-):-).
Onze medereizigers hadden een gemiddelde leeftijd van ruin boven de 70 (we hebben van 1 oma de 81ste en van een andere de 79ste verjaardag tijdens reis mogen vieren). Echt hele vriendelijke mensen uit Engeland, maar het gemiddelde gespreksonderwerp aan tafel is toch net iets anders.
Wel brachten onze medereizigers weer hele nieuwe komische ervaringen met zich mee. Zo hebben we een tijdje 2 dames in de bovenste helft van de leeftijdsrange, die aan het internetten waren, zitten volgen. Het was fantastisch! Het toetsenboord werd op ooghoogte gehouden en met een snelheid van 1 aanslag per halve minuut werd een bericht getyped. Soms was het best moeilijk om niet al te opvallend in lachen uit te barsten....
Op de boot werden we elke ochtend wakker gemaakt tussen 5:30 en 6:30 uur. Na het ontbijt gingen we met een gemotiseerde kano varen op de zijrivieren om urenlang dieren te spotten. Voor het in de kano stappen (wat we 3 keer per dag deden) kon je rustig een kwartier uittrekken....het was echt een test voor ons geduld:-).
De bejaarden bleken ook nog eens extreme vogel-fanaten te zijn. We zagen niets anders dan vogels die met verrekijker, voor ons doen nog steeds te ver of te hoog aan het vliegen waren. Wij konden hier niet echt enthousiast van raken, maar de bejaarden wel:-).
De bejaarden waren echt heel lief, echt schatten maar het tempo waarmee wandeltochten door de Amazone werden gedaan, was vermoeiend (omdat het zo langzaam ging) en saai. Om een indruk te geven, het hoogtepunt van onze nachtwandeling was een grote duizendpoot.
Met ontbijt, lunch en dinner zaten we bijelkaar aan tafel en dan hoopten we maar dat we niet tegenover de oma of opa kwamen te zitten die zo zacht praatten, dat je er niets van begreep en dat je na het eten gewoon KAPOT was van de inspanning.
Van de 8 dagen waren 2 dagen uiteindelijk wel leuk;
1) de ochtend dat we een lokale school hebben bezocht, waar 12 kinderen varierend van het eerste tot het zesde jaar in 1 klas zitten.
2) de middag dat we hebben gezwommen in een meer waar ook pirañas zwemmen.
3) de dag waaop we op 1 dag 2 scarlet papegaaien (ook wel bekend als ara´s), een anaconda en 2 kaaimannen (soort krokodil) in de natuur hebben gezien. Daarnaast hebben we heel veel andere papegaaien en parkieten gezien die in groepen aan een soort klei aan het knagen waren. Deze klei zorgt voor een snelle spijsvertering waardoor de giftige stoffen die de vogels binnenkrijgen van bepaalde planten snel weer eruit worden gegooid. Deze dag werd afgesloten met een bijzonder mooie zonsondergang, echt prachtig!
Al met al een bijzondere ervaring, waarvan we het niet erg vinden dat die achter de rug is. Nu lekker genieten van de resterende dagen in Ecuador, voordat we de 19e doorvliegen naar Rio de Janeiro!
Dikke kus allemaal,
Ewout en Arzu
16 Februari 2009 - 07:22
Mark:
haha, wat een verhaal!
16 Februari 2009 - 09:44
Just:
Zo langzamerhand momen jullie aan het einde van een 6 maands avontuur. Het is snel gegaan denk ik zou. Ik hier in het Maarssense heb het in ieder geval zo ervaren. Dit ondanks het slakke gangetje waarin een en ander hier gaat.
Maar heb een verrassing voor je, de sales meeting is speciaal voor jou verzet naar maandag 2 maart. Kan je er meteen lekker tegenaan. De ochtend mag je gebruiken voor het vertellen van je verhalen en het halen van koffie. Leek ons een mooie inburgering
Liefs
Just -
16 Februari 2009 - 14:09
Just:
Trouwens met al die oudjes kan je vast wennen aan mij als je weer terug bent -
17 Februari 2009 - 10:55
Just:
Het aftellen is begonnen. Ik (wij) van FSC denken dat het wel van belang is om stil te staan bij je terugkomst. Een kleine inburgeringsdag is na 6 maanden wel gepast. Je agenda voor 2 maart ziet er dan ook als volgt uit:
08.15 uur Melden bij de baas (just)
09.00 uur Koffie halen voor de sales afdeling en het snijden van de taart (die je hebt meegenomen)
10.00 uur 6 maanden samenvatten in een uur en er over vertellen.
11.00 uur koffie halen
11.15 uur mail afhandelen