Ecuador deel 2: Galapagos eilanden

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ewout en Arzu

05 Februari 2009 | Ecuador, Galápagos

Ola lieve mensen,

Na 8 dagen op een catamaran door Galapagos te hebben gevaren en daarna 3 dagen op 1 van de eilanden (Santa Cruz) te hebben verbleven, kunnen we in ieder geval één ding zeggen: Galapagos is een MUST DO IN YOUR LIFE!!! Zet hem op je "to do list"!

En dan zouden we zeker onze catamaran aanraden (Nemo II). Voor de kenners; Lengte +/-22 meter, breedte +/-10,5 meter. Maximaal capaciteit 14 gasten. Elk cabine met een eigen wc en badkamer. Absoluut een first class catamaran, die we iedereen zouden aanraden.Wat een absolute genot en een fantastische ervaring!

Ook hier in de Galapagos is de kredietcrisis zeer duidelijk merkbaar; aangezien niet alle boten vol zijn geboekt. Op onze boot zaten we met 10 gasten (allemaal leeftijdsgenoten) en 6 bemanningsleden. Samen met nog een ander stel hadden we deze cruise 9 maanden geleden geboekt en dus het volle pond betaald. De andere 6 reizigers waren last-minute boekers, en hebben per persoon 900 USD minder betaald dan wij.....aaaghhhh, dat doet even pijn, maar goed dat is nu eenmaal het risico van "zekerheid" dat wij hebben genomen. We hebben één van de top excursies van ons leven gedaan!

Galapagos bestaat uit meerdere eilanden en we hebben gedurende deze 8 dagen verschillende eilanden bezocht, elk met hun unieke karakter en beauty.
Even een aantal hoogtepunten willekeurig op een rij:

- De dieren op de Galapagos eilanden zijn niet bang voor mensen, waardoor je deze dieren echt van heel dichtbij kan bewonderen. Zo hebben we heeeeeel veel zeeleeuwen, pinguins, blue foot boobies, sally lightfoot krabben, marine leguanen, land leguanen, reuze schildpadden en vele soorten vogels van heel dichtbij gezien.

- Als je aan land ging voor een wandeling, werden we met een rubberen boot afgezet op het desbetreffende eiland en als we terugkwamen, lag vaak een zeeleeuw op de trappen van onze catamaran te zonnen.

- Ontbijt op de boot met een fantastisch uitzicht over een felle regenboog over Isabela eiland.

- Heel Galapagos is een vulkanisch gebied. Elk eiland dat je hier ziet, heeft een ander landschap afhankelijk van de manier waarop de meerdere vulkanen tot uitbarsting zijn gekomen en het lava is gestold. Er komt nog steeds land bij, zo hebben we een lavaveld gezien van 100 jaar oud (heeft Darwin niet meer meegemaakt). Zag er heel indrukwekkend uit!

- De jonge zeeleeuwen zijn heel nieuwsgierig en gingen aan ons snuffelen. Tijdens het snorkelen, gingen jonge zeeleeuwen met ons spelen…..echt zoooooooooooooo gaaf!!!

- Tijdens het snorkelen hebben we ook 2 pinguins achter vissen aan zien jagen, echt geweldig!

- Echt fantastisch; 1 dag was een groep roggen continu bij onze catamaran in de buurt uit zee aan het springen. Dit doen ze om zich schoon te maken.

- Tijdens onze ochtendwandeling op het eiland Floreana zagen we flamingos.

- Tijdens het snorkelen op Floreana eiland hebben we een mantaray, 2 eagle rays en meer dan 10 zeeschildpadden gezien.

- Española island; Het eiland waar honderden zeeleeuwen op het witte strand liggen te zonnebaden. De kleur van de zee is hier turquoise, echt super mooi!

- Honderden dolfijnen die met ons catamaran hebben meegezwommen tijdens het varen.

- Tijdens het snorkelen op North Seymour island hebben we 8 white tip sharks van heel dichtbij gezien. Zo cooool!!! Het snorkelen hier was echt fantastisch, we hebben naast deze coole haaien ook 2 eagle rays, marbled rays en balloon fish gezien!

- Bij zonsopgang hebben we de mangrove bij Baltra bezocht met de rubberenboot; hier hebben we roggen, baby haaien en zeeschildpadden gezien.

- Gedurende de hele reis door Galapagos hebben we gigantisch veel verschillende soorten vogels gezien, die we in ons verhaal niet eens opgenoemd hebben. Het is hier een waar vogelparadijs!

- Naast alle flora en fauna, was de groep met wie we de cruise hebben gedaan ook erg gezellig! Met een aantal van de mensen (een Australisch koppel en een Engels meisje) een goede band opgebouwd.

- De Ecuadoriaanse gids kon heel goed Engels spreken (had 22 jaar in VS gewoond). Hij was een enorme hork, maar dat was juist wel hilarisch omdat we hem veel na-aapten:-). Hij was niet gewend om een groep te hebben die alleen uit jongeren bestond. Op de 1 of andere manier ging hij zich heel autoritair gedragen, alsof wij de studenten waren en hij de strenge leraar.

Na deze 8 dagen hebben we helaas afscheid moeten nemen en zijn wij samen met het Australische koppel nog 3 dagen op het eiland Santa Cruz gebleven. Hier hebben we 4 keer gedoken. Het duiken was echt moeilijk, omdat er veel stroming was. Het kostte mij heel veel energie om vooruit te komen. Hierdoor heb ik een groep hammerhead haaien gemist. Ewout heeft de groep van 4 meter afstand gezien, maar geen fotos kunnen maken, omdat ik het fototoestel had:-(.

Het dorp op Santa Cruz, Puerto Ayora, is gezellig en levendig. Daarnaast heeft dit eiland een fantastisch mooi wit strand, lang uitgerekt met weinig mensen en tientallen marine leguanen. Met een dagelijks temperatuur van 30+ graden, wil je continu het water in. We zijn hier echt poepbruin geworden.

Nu op naar 1 dag Quito, en daarna gaat onze reis verder met een 8 daagse boottocht diep de Amazone in. We steken zelfs de Peruaanse grens over. We hebben er gigantisch veel zin in!

Dikke kus,
Ewout en Arzu

• 05 Februari 2009 - 20:06

Patrick & Kirsten:

We hebben even gespiekt op jullie site omdat we via waarbenjij.nu zagen dat jullie een berichtje over de galapagos hadden geplaatst!
    Wij mogen hier eind maart van gaan genieten,maar raken door jullie foto´s al helemaal enthousiast!

Groetjes!
    patenkirst.waarbenjij.nu

• 05 Februari 2009 - 20:15

Joris:

Zie je, ik dacht al dat ik een film aan het kijken was, de hele tijd. Of is het een droom. Heb je dat niet? Nog niet wakker worden...het gaat lekker nog even door!! IK WIL OOK DEZE REIS MAKEN!! xj

• 06 Februari 2009 - 05:35

Annerieke:

Wauuuuwwwwwwwwwwww!!!
    xx

• 06 Februari 2009 - 09:34

Jessica:

Wat een geweldige ervaring! Dit is inderdaad een echte 'must do'. Het snorkelen met de dieren lijkt me ook fantastisch!
    X
    Jes

• 06 Februari 2009 - 11:01

Jeroen:

Tja, dat het zo mooi was wist ik al... Maar wat een coole pics! Jammer van dat groepje hamerhaaien. Die had ik wel willen zien. Maar Arzu dus ook...
    Ewout: gave Ninja Turtle ben je trouwens!

• 06 Februari 2009 - 11:26

Henk Gerrits:

Hallo Wereldreizigers.
    We genieten van jullie verhalen en nog meer van de geweldige mooie foto's. Een korte groet uit Apeldoorn van mij en de BD collega's.
    Henk

• 06 Februari 2009 - 14:52

Hans:

Het is weer prachtig.
    Eten zag er ook goed uit.
    Ben benieuwd naar je verhalen als je terug bent. (We kunnen de zaak wel meer dagen platgooien)

• 06 Februari 2009 - 18:11

Anke:

Wat waanzinnig gaaf moet dit zijn zeg. Super!!

• 07 Februari 2009 - 17:22

Olaf:

Yo, gave dierentuin zeg!
    Vooral die leguaan is erg scary....

• 09 Februari 2009 - 08:43

Ellen:

Supermooi!!! Weer iets om jaloers op de worden. Hier alles goed, ook met Ruben. Maar het leven is iets minder relaxed als bij jullie...zeer groot slaaptekort en veel zieke kinderen (inclusief Jelto). Maar van jullie fotos en verhalen wordt ik weer vrolijk. Veel plezier in Brazalie mer Carnaval en tot snel!
    liefs, Ellen

• 09 Februari 2009 - 14:43

Suzanne:

Hier zijn gewoon geen woorden voor....alles is zoooo mooi...zucht....geniet er lekker van! xxx

• 09 Februari 2009 - 18:23

Dennis:

Ha Arzu en Ewout!

Wat Super gaaf zeg! Echt ongeloofelijk! Wat ik vooral mooi vind is hoe Pa Ewout met zijn Hagediszoon op de uitkijk staat!

Gr.

• 03 September 2011 - 19:24

Samira Van Hunen:

Beste Ewout en Arzu,
    Volgende week zou ik graag naar de galapagos gaan. Momenteel ben ik in Bogota. Ik ben opzoek naar een last minute reis. Weten jullie nog bij wie jullie geboekt hebben?

vriendelijke groeten,

Samira van Hunen