Cook islands

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ewout en Arzu

09 December 2008 | Cook Eilanden, Avarua

Kia Orana lieve mensen,

We hebben net ons 10-daagse verblijf op de Cook Islands achter de rug en we zitten weer op een vliegveld te wachten om naar Nieuw Zeeland te vliegen.

De Cook Islands zijn werkelijk de mooiste eilanden groep die we ooit in ons leven hebben gezien! We zijn voor het eerst in de 3 maanden tijd dat we aan het reizen zijn, 10 dagen opdezelfde plek gebleven, namelijk het eiland Aitutaki. Dit was wel goed voor ons, aangezien we continu aan het reizen zijn en dit uiteindelijk ook wel eens vermoeiend kan zijn.

In Aitutaki hadden we een fantastisch bungalow aan het strand met een gigantisch balkon, waar we elke ochtend met zeeuitzicht konden ontbijten. De bungalow had ook een eigen keuken, waar we 2 keer hebben gekookt….was weer eens leuk, maar ook weer niet zo leuk dat we iedere dag zijn gaan koken:-). Verwende nesten zijn we ook hè?

We hebben 10 dagen een scooter gehuurd en het was echt FUN! De scooters rijden max. 70 km/uur…..en dat is best hard wanneer je geen helm op hebt:-). In die 10 dagen hebben we 3 scooters versleten; bij de eerste scooter hadden we een lekke band tijdens het rijden…..nou believe me, als je hard aan het rijden bent en je krijgt opeens een lekke band; dat is best eng, de scooter ging enorm slippen, maar gelukkig kon Ewout op tijd remmen. Bij de tweede kwam er tijdens het rijden enorme vlammen uit de uitlaat; ik zat bij Ewout achterop en ik voelde opeens dat het achter me enorm heet werd, dus keek ik achterom en schreeuwde dat Ewout moest stoppen. Ik was zo bang dat mijn haar of t-shirt in vlammen op zou gaan, maar gelukkig zijn we ook daar goed van afgekomen en de laatste pech was vandaag om 17:50 uur. We waren 3 km van onze bungalow verwijderd en tijdens het rijden begaf de motor opeens. De scooter kwam helemaal tot stilstand! Geen auto of andere scooter te bekennen….op een normale dag was dit geen probleem geweest, alleen zou vandaag om 19:10 ons vliegtuig vertrekken van Aitutaki naar het hoofdeiland Rarotonga. Dit was de laatste vlucht van vandaag en deze mochten we absoluut niet missen aangezien we in Rarotonga vannacht om 3:40 uur naar Nieuw Zeeland vliegen. De eigenaar van de bungalow zou ons oppikken van onze bungalow om ons naar het vliegveld te brengen…..gelukkig is dit een super klein vliegveld waar je niet 2 of 3 uur vantevoren aanwezig moet zijn. 40 minuten van te voren aanwezig zijn, voldoet! Ewout is bij de scooter gebleven en ik ben in die hitte begonnen met rennen…..maar dat ging niet snel genoeg! Normaal is Ewout degene die in paniek raakt, maar nu dacht ik na 1,5 km rennen en nog steeds geen verkeer tegen te komen dat het toch wel eens heel verkeerd kon aflopen:-)! Maar dan opeens hoor ik een scooter langsrijden met Ewout achterop! Echt het liften gaat hier zo makkelijk! Even later reed een auto voorbij en ik ging ook liften; zoals ik al schreef; het liften gaat heel makkelijk hier. Toevallig waren het de verhuurders van de scooter, dus ik heb de situatie uitgelegd en in een mum van tijd was ik ook bij onze bungalow. Snel nog de laatste spulletjes ingepakt en om 18:30 uur vetrokken naar het vliegveld. Ewout stelt dan de retorische vraag of ik hier nou wat van heb geleerd en ik kan alleen maar zeggen dat rustig op reis gaan niet voor mij is weggelegd en dat die adrenaline shot heerlijk is en je meer kan genieten van je het moment dat je het allemaal binnen de tijd hebt gered:-):-):-)!! Zoals jullie zullen begrijpen, waren we om 17:50 nog niet in onze bungalow, omdat ik zo graag nog voordat we het eiland zouden verlaten ergens een niet-alcoholische cocktail wilde drinken:-). Ik heb genoten:-)!

In die 10 dagen hebben we mazzel gehad met het weer! Het is hier namelijk regenseizoen en we hebben 6 dagen volop zon, 3 dagen enorme storm en 1 dag bewolkt weer gehad. In die 3 dagen storm, hebben we heerlijk genoten van de tv en dvd-speler die in ons bungalow zat. We hebben seizoen 1, 2 en zelfs een deel van seizoen 3 van Greys Anatomy gekeken; wat een genot…en verslavend:-). We gaan in NL in ieder geval de serie blijven volgen:-)!

Zoals jullie weten was ons kleine camera in Fiji door een ober kapot gemaakt, omdat hij het per ongeluk liet vallen! Nu hebben we zelf ook een ongelukje gemaakt; Ewout was foto’s van mij aan het maken en vergat heel even dat de videocamera om zijn schouder hing. Hij knielde in zee bij het maken van een foto, waarbij de videocamera in het water kwam! Hij doet helemaal niets meer. We gaan in Auckland naar een servicecenter van Panasonic om o.a. te checken of alle films van de afgelopen 3 maanden nog op de harddisk staan……we hebben namelijk nooit een backup gemaakt:-(!

We zijn trouwens op 30 november op de helft van ons wereldreis gepasseerd! Het wordt nu wel aftellen.

We hopen dat jullie allemaal genoten hebben van Sinterklaas!

Veel liefs en knuffels,
Ewout en Arzu

ps: Dit bericht is 2 dagen geleden geschreven, helaas door een server probleem, kregen we het niet eerder geplaatst. We zijn nu dus inmiddels in Nieuw Zeeland!

• 09 December 2008 - 07:38

Jennifer:

Ha lieverds, wat een fantastisch verhaal weer!! Gelukkig geen ongelukken gebeurt met de scooter. En die foto's van Cook Island, overweldigend mooi!! Jaaa, Grey's is echt geweldig!! Ik ben ook groot fan! Hihi. Veel plezier in Nieuw Zeeland. Dikke kus,Jen

• 09 December 2008 - 12:33

Dikke Roef:

(ik zie) Alleen maar witte stranden, blauwe luchten en afgetrainde mensen!! kus van Roef

• 09 December 2008 - 13:52

Muur :

wat een mooie verhalen weer!! heel veel plezier in nieuw-zeeland, is ook heel mooi!
    xxxxxx (ook drie van ralphy)

• 09 December 2008 - 16:24

Hans:

Nou, het lijkt er op dat Ewout je wilde achterlaten op dat eiland. (haha)
    Fantatische verhaal en foto's weer.
    Het weer is hier ook fantastisch. Grauw, mistig, regen, natte sneeuw en ijzel. En dat alles op 1 dag. Om jaloers op te worden toch?

• 09 December 2008 - 16:43

Hans:

Nou, het lijkt er op dat Ewout je wilde achterlaten op dat eiland. (haha)
    Fantatische verhaal en foto's weer.

• 10 December 2008 - 09:27

Teun:

Niet verkeerd daar op Aitutaki!

Nieuw Zeeland is wat betreft natuur ook ontzettend mooi heb ik begrepen, veel plezier daar.

Groetjes
    Teun

• 10 December 2008 - 13:07

Willem:

Ja, ja, je kan het slechter treffen...
    Vell plezier bij de Kiwi's!

• 11 December 2008 - 16:18

Wietse:

Ik heb weer met een grote glimlach jullie verhaal gelezen. En ik ben blij dat je niets heb geleerd van je scooter avontuur Arzu ;0). Ik ben benieuwd hoe jullie het straks vinden in je campertje in Nieuw Zeeland! Have fun en dan ga ik weer aan het werk

• 12 December 2008 - 19:12

Ellen:

Wauw....wat een avontuur weer! Arzu, je hebt gelijk...de spanning maakt het toch juist leuk en speciaal. Nu heb je tenminste naast prachtige stranden ook prachtige verhalen.
    Morgen gaan we naar de doop van Emma! Die is alweer bijna 6 maanden. En over acht weken komt onze volgende spruit alweer. We hebben al een vakantieparkje op het oog met jullie naar toe te gaan...geen paradijselijke stranden, maar de brabantse bossen zijn ook mooi, toch???
    Veel plezier in Nieuw Zeeland! liefs, Ellen

• 18 December 2008 - 20:33

Marcel:

Ewout, van harte gefeliciteerd met je promotie!!!

Knap hoor om promotie te krijgen terwijl je lekker ligt te luieren op een bounty eiland. Bah!!!! Ik doe toch echt iets verkeerd. Some people have all the luck, zullen we maar zeggen.

En 'count your blessings', want wat een ontzettend gave reis maken jullie. Ik word echt onpasselijk van al die fantastische foto's en verhalen.

Ik wens jullie een heerlijke kerst in nu waarschijnlijk Nieuw Zeeland. En geniet naar hartelust van de laatste 2 maanden.

Want daarna zul je zweten beste manager!!!!

Hartelijke groet,
    Marcel (Nolan, Norton & Co.)