Fiji

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ewout en Arzu

26 November 2008 | Fiji, Nadi

Bula lieve mensen,

Even een berichtje uit het mooie Fiji. Jahhh, wat moet je zeggen over Fiji:-). We zullen proberen om in 10 woorden Fiji samen te vatten: HEEEEERLIJK, FANTASTISCH, 32oC, ZON, WITTE STRANDEN, FANTASTISCH SNORKELEN en ROMANTISCH!

In Fiji is het gebruikelijk dat je aan island-hopping doet. Er zijn hier zoveel mooie elianden en de infrastructuur is ingesteld op het island hoppen. Ook wij hebben aan island-hopping gedaan om op deze manier verschillende eilanden van Fiji gezien en meegemaakt te hebben. We hebben 4 eilanden aangedaan met ieder 2 nachten slapen. En elke keer herhaalt het ritueel zich: je komt aan met de boot en bij aankomst staat het personeel met gitaar een welkomstliedje in Fiji-taal te zingen. Echt zo geweldig! Dan krijg je een welkomstdrankje en wordt je naar je bungalow begeleid. Tijdens het eten, zit je met iedereen aan tafel. Bij één van de resorts moest ‘s avonds iedereen opstaan en zichzelf voorstellen; echt je lacht je kapot en het voelt alsof je op één of andere cursus zit. Dan zijn er van die dans-avonden……FANTASTISCH! Mensen uit de dorpen komen dan zingen en dansen en natuurlijk worden de gasten er uiteindelijk ook bij betrokken. En dan komt het: aan het einde van de voorstelling moeten alle gasten in een rij staan (de ene keer waren er 30 gasten en bij een andere resort 80). Dan komen de mensen de dorpelingen één voor één je hand schudden om je te bedanken en gedag te zeggen. Dit hebben we nooit in ons leven ergens meegemaakt, echt hilarisch en super mooi!
Daarnaast zijn er afhankelijk van het resort nog andere activiteiten. Zo heeft Arzu een keer meegedaan aan limbo-dansen…helaas verloren. En Ewout aan oud Fijiaans “aardappel-poepen”.
Als je met de boot het eiland verlaat, staat weer het personeel met gitaar te zingen, maar dit keer is het een afscheidsliedje.

De mensen zijn overigens helemaal super! Alle mannen en vrouwen hebben enorme Afro-kapsels en dragen een bloem achter één van de oren. Ja, ook de mannen dragen een bloem achter hun oor…..in NL zouden ze voor homo worden uitgemaakt, maar hier is het eerder normal om een bloem te hebben dan niet te hebben. De mensen zijn mega aardig, traag en super chill!!!!!

…….en soms onhandig:-)!!! Zoals de ober die een foto nam van ons candle-light diner tijdens onze 8e trouwdag……helaas hij liet ons kleine fototoestel na het nemen van de foto vallen en deze is kapot gegaan. Hij doet helemaal niets meer! Gelukkig was het niet de Nikon, maar deze kleine camera gebruiken we ook als onderwater-camera! Balen, aangezien onze volgende bestemming de Cook islands is, waar we zullen snorkelen/duiken. Maar goed, de komende 24 uur brengen we een groot deel van de tijd op vliegvelden door. We zijn nu op het vliegveld van Fiji en vliegen vanmiddag naar Auckland. Hier nemen we een paar uur na aankomst het vliegtuig naar de Cook islands (Rarotonga). Eenmaal aangekomen in Rarotonga, moeten we een paar uur later het vliegtuig naar Aitutaki nemen. Onze eindbestemming waar we 10 dagen zullen verblijven. Nu maar hopen dat we dezelfde camera op één van de vliegvelden kunnen vinden, aangezien de onderwaterbehuizing alléén maar op dit type Canon past. Dit zijn dan de problemen waar wij mee te maken hebben, erg he:-)?!

Het is trouwens leuk als je toevallig in Fiji bent tijdens je trouwdag ofzo…….wij waren ook toevallig in Fiji tijdens onze 8e trouwdag. Ewout heeft mij enorm verrast met een picknick-lunch op een ander eiland dan waar we verbleven, namelijk Bounty island. Hier stond een tafel en ligbedden voor ons gereserveerd! We hebben een super dag gehad! ‘s Avonds hadden we een candle-light diner aan het strand…..we snappen trouwens nog steeds niet waarom ze het candle-light diner noemen, want er was geen candle of iets wat er op leek:-).

Kortom, Fiji is een absolute aanrader!

Dikke kus allemaal,
Ewout en Arzu

• 26 November 2008 - 07:43

Mark En Jen:

Jeetje, jammer dat wij niet "toevallig op jullie trouwdag" daar waren. Ziet er namelijk verdomd goed uit!! :)

Jen en Mark

• 26 November 2008 - 07:54

Annerieke:

WAUW!!!!!!!
    ENNE..Het is hier ook 25 graden!! ;-)(met de auto-verwarming loei-hoog aan omdat het brrr kou is!!)
    xx

• 26 November 2008 - 07:56

Wietse:

Ziet er echt fantastisch uit daar. En natuurlijk alsnog gefeliciteerd met jullie 8e huwelijksviering (Annie had hier natuurlijik aan gedacht, maar je weet ik ben hier minder goed in!)Mooi contrast, bij jullie 32 graden en ik zit hier thuis te wachten op een nieuwe CV ketel (ongeveer 12 graden in woonkamer), want de oude is kapot. Grtjes

• 26 November 2008 - 08:02

Olaf:

Wat zien jullie er gestresst uit zeg... ongezonde plek hoor dat Fiji!
    Ik zou maar even rust pakken als ik jullie was.

• 26 November 2008 - 08:27

Patricia:

hey lieve luitjes dat ziet er weer uit om vreselijk jaloers op te worden!! schitterend! Kus van mij

• 26 November 2008 - 15:35

Evelien:

Hoi Ewout en Arzu, via annerieke kreeg ik jullie site door.. ik ga jullie volgen om zo nu en dan even met jullie weg te dromen! geniet er maar lekker van! dikke kus