Ecuador deel 1

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ewout en Arzu

05 Februari 2009 | Ecuador, Quito

Ola lieve mensen,

Over Quito hebben we vaker negatieve berichten gehoord, met name dat het daar gevaarlijk is. Veel beroving enz enz. Dat het zelfs, al is je hostel 200 meter verderop, sterk wordt aangeraden om een taxi te nemen. Nou we zijn onderweg niet beroofd, maar wel in ons hostel, die overigens zeer positieve recensies krijgt op het internet. In 2004 en 2007 was dit hostel zelfs gekozen als beste van Zuid-Amerika. Wij begrijpen niet waarom. De ochtend dat we naar Galapagos zouden vertrekken, kwam ik (Arzu) erachter dat het voorvak van mijn kleine rugtas leeg is gehaald. Mijn RayBan zonnebril, mijn bril op sterkte en mijn roze nintendo...allemaal weg! Mijn tas lag op een stoel net onder een klein raam, waarvan we pas later ontdekten dat deze niet op slot gezet kon worden. Iemand heeft dus mijn tas omhoog getild en heeft het hele voorvak leeggeplunderd. Waarschijnlijk werd hij gestoord, want hij heeft de middenvak (waar mijn portomonee met al mijn pasjes inzit) niet eens open gemaakt...lucky us!

Quito zelf vonden we niet heel bijzonder, maar wat wel leuk was, was Otavalo. Een stadje dat 2,5 uur rijden vanaf Quito is. Hier wordt elke zaterdag de grootste markt van Zuid Amerika gehouden. Zo stonden we 's ochtends om 6:30 uur tussen het vee op de veemarkt. Hier worden kleine kuikentjes, kippen, eenden, puppies, schapen, varkens, koeien en paarden verhandeld. Daarna naar de "artesania" markt geweest, waar de intense kleuren van Zuid Amerika duidelijk zichtbaar waren.

Natuurlijk hebben we ook het “mitad del mundo” (midden van de wereld) bij Quito in de buurt bezocht, waar de evenaar loopt en de breedtegraad dus nul is. Hier heeft Ecuador ook zijn naam aan te danken.

Na 5 dagen op het vaste land te hebben doorgebracht, zijn we voor 11 dagen naar Galapagos vertrokken. We hebben het verhaal over Galapagos, apart geplaatst, hier schieten de superlatieven gelukkig weer tekort:-).

Veel liefs,
Ewout en Arzu